Tuesday, March 22, 2022

Solen går också upp essä

Solen går också upp essä



Huruvida Hemingway bara var ett språkrör för solen går också upp essä synpunkter på hans Detta visas av hennes frekventa tendens att bada som om hon försökte ta bort fläcken av hennes lustfyllda beteende. Som ett resultat kan han inte visa sin köttsliga önskan efter Brett Ashley som han har en affär med. Spanjoren var för ung för att slåss i första världskriget och hans land deltog i alla fall inte i den blodutsläppet. Kungligheterna gick till Richardson. Barnes hat verkar vara hans försök att såra Cohn och gör honom precis som Barnes. King Lear Karaktärsprofiler Topp 10 citat, solen går också upp essä.





Hitta en handledare



Boken är även känd som Fiesta solen går också upp essä vissa länder eftersom detta var den ursprungliga titeln som Hemmingway valde för romanen. The Sun Also Rises förklarar värderingarna och livet för den förlorade generationen. På sidan 13 i boken beskriver Hemmingway den förlorade generationen som solen går också upp essä som föddes och växte upp under första världskriget och före den stora depressionen. Termen beskriver också litterära modernister eftersom detta var generationen som växte upp i efterdyningarna av vad som en gång troddes vara det sista stora kriget. På deras tid dog många gamla idéer. Till exempel såg första världskriget slutet på massinfanteriladdningar som var vanliga under tidigare epoker eftersom snabbskjutande gevär och maskingevär gjorde sådan taktik självmordsbenägen.


Själva romanen kretsar kring Jake Barnes och flera andra människors upplevelser som han träffade när han åkte till Pamplona, ​​Spanien för att se de årliga tjurfäktningarna och fiestan. Som en före detta amerikansk militär under första världskriget kastrerades han och kan inte hålla sexuella kongresser. Som ett resultat kan han inte visa sin köttsliga önskan efter Brett Ashley som han har en affär med, solen går också upp essä. Berättelsen avslutas med fiestan i Pamplona där karaktärerna spelar ut sin oro och önskningar tillsammans med att de dricker stora mängder sprit. Betydelsen av nationell identitet i The Sun Also Rises kan ses i de inblandade karaktärernas skadade psyke och fysiologi. Eftersom de flesta karaktärerna kommer från nationer som deltog i första världskriget har de ändrats och avviker nu från hur solen går också upp essä ska vara.


Dessa förändringar kan bäst vara solen går också upp essä i de tre huvudkaraktärernas liv, solen går också upp essä. Jake Barnes, Brett Lady Ashley och Robert Cohn, solen går också upp essä. Jake Barnes är en veteran från det stora kriget. Som ett resultat av sin tjänst i kriget kastrerades han och är nu oförmögen att fullborda sexuellt umgänge. Kriget har inte bara förlamat hans fysiologi, det har också förlamat hans själ. I själva verket, trots att han är en man och sexuellt attraherad av Brett gör hans sår honom oförmögen att fullborda sin ömsesidiga lust för varandra.


Som ett resultat tjänar hans attraktion bara till att plåga hans sinne. Berättelsen följer honom solen går också upp essä han har tappat riktningen i livet och försöker övervinna sitt trauma genom att dricka, fiska och titta på tjurfäktningar, solen går också upp essä. Hans känsla för moral har också förändrats av kriget. Född i den amerikanska mellanvästern är hans slag i allmänhet inte angelägen om rasism och trångsynthet. Men hans erfarenheter har förvandlat honom till någon som hatar Robert Cohn, solen går också upp essä, en jude. Han är inte bara ogillad av Barnes för sin religion, han är också ogillad för att han inte är en krigsveteran som Barnes. Solen går också upp essä inte hade tjänat i kriget, som de flesta veteraner ser Barnes ner på honom och anser att det är mycket föraktligt att Cohn skulle ha Brett när han inte kunde.


Denna bitterhet uttrycks bäst av hans villighet att pimpa Brett till Pedro Romero, en tjurfäktare han beundrade, över Cohn eftersom Romero enligt hans åsikt är en mer passande kompis för sin Brett. Även om Romero inte är en soldat eller en krigsveteran anser Barnes honom fortfarande som mer respektabel eftersom Romero dagligen riskerar sitt liv på Matador-arenan. Brett, även känd som Lady Ashley, är kvinnan som de flesta av de manliga karaktärerna i boken längtar efter. Hon, skenbart, representerar moderniteten hos västerländska kvinnor under efterkrigstiden. Boken presenterar henne som svårfångad och promiskuös i motsats till den konservativa och ödmjuka norm som förväntas av kvinnor.


Hon är helt olik den gammaldags normen, baserat på hennes skildring skulle hon inte gå vilse i modern tid. Ett exempel på detta är hennes direkt promiskuösa beteende. I själva verket försöker hon många affärer med de manliga karaktärerna i boken. Konstigt nog även om hon också går emot den kvinnliga normen i klädsel och tal tycker männen runt henne att hon är attraktiv. Som den enda kvinnliga karaktären framställer boken henne för att vara nästan Venus-liknande i sin förmåga att attrahera män. Liksom Barnes är hon också en skadad person. Hennes vilja att uppleva alla saker är faktiskt en strävan efter lycka som ständigt undviker henne. Även om hon tillfredsställer sina köttsliga begär genom att ha så många affärer med många män, känner hon sig smutsig.


Detta visas av hennes frekventa tendens att bada som om hon försökte ta bort fläcken av hennes lustfyllda beteende. Berättelsen avslöjar att hennes olycka också härrör från hennes skakande upplevelser på ett militärsjukhus under kriget. Hennes beteende gör hennes paria till andra kvinnor, så hon kan bara umgås med män vilket gör henne ännu mer stötande mot kvinnliga normer. Men den kanske största källan till hennes fortsatta missnöje är det faktum att Barnes och Brett aldrig kan fullborda sin ömsesidiga lust efter varandra. Brett representerar kvinnor efter kriget som lämnats på drift av kriget. Efter att ha insett att de också kan ockupera jobb och positioner som tidigare lämnats till provinsen män började kvinnor kräva större rättigheter.


Det mest omedelbara resultatet av dessa krav var utkristalliseringen av den allmänna rösträttsrörelsen som slutligen tillät kvinnor att rösta. Han är folien till Barnes och är ganska lätt den mest olyckliga individen i historien. Han försöker vara vänlig mot andra men möts av hån. Han är osäker och självmedveten, ständigt pank och en dabbler i konsten, solen går också upp essä. Cohn har en historia av att vara kontrollerad av kvinnorna i sitt liv. Eftersom han inte deltog i första världskriget verkar det som om han inte berördes av kriget.


Han är dock inte helt hjälplös som Barnes hånar honom för att vara. Han är en boxare som är tillräckligt bra i sin sport för att slå Barnes och mike. Han används för att visa vad Barnes var innan han traumatiserades av kriget. Barnes hat verkar vara hans försök att såra Cohn och gör honom precis som Barnes. Juden symboliserar samhällets oskuld före kriget. Till skillnad från de sårade personligheterna hos de andra två karaktärerna Cohn kommer hans brister från hans uppväxt som ett offer för trångsynthet. Liksom sina medjudar på den tiden saknar Cohn ett eget land och är förtryckt över hela världen, solen går också upp essä. Spanjoren Pedro Romero erbjuder ett unikt utseende på grund av sin separata nationella identitet. Spanjoren var för ung för att slåss i första världskriget och hans land deltog i alla fall inte i den blodutsläppet.


Ur en historisk synvinkel är karaktärerna i The Sun Rises också symboliska för generationen som förstördes av första världskriget. Deras generation var ödelagd av kriget och skulle inte kunna återställa sina moraliska och etiska bäringar till den grad att de skulle gå förlorade under de turbulenta decennierna som kommer att leda fram till den stora depressionen och andra världskriget. Barnes är till exempel en symbol för generationen av veteraner som kom tillbaka från skyttegravskrigets fasor med sitt psyke permanent ärrat. I solen går också upp essä, kriget skulle ha ett sådant intryck av Amerika att en isolationistisk politik genomfördes av dess regering.


USA:s ovilja att ingripa i internationella angelägenheter är delvis skyldig till nästa världskriget. till skillnad från Solen går också upp essä. Miljontals dog under kriget och de europeiska ekonomierna ruinerades. Den ekonomiska dislokationen i kombination med soldaternas oförmåga att återgå till normala liv ledde så småningom till två ytterligare sjukdomar som skulle utlösa nästa krig. För det första ledde segermakternas ruinerade ekonomier till en hämndlystnad som skulle visa sig i den ruinerande krigsskadesersättning de skulle ålägga de besegrade, solen går också upp essä. Tyskland hade en så tung börda att det skulle vara omöjligt för dem att återhämta sig ekonomiskt.


Resultatet blev att Tyskland inte kunde återupprätta sig efter kriget och många var arbetslösa. Detta ledde till fenomenet Freikorps, eller Free Corps, kroppar av före detta soldater som förblev organiserade och senare skulle föra privata krig mot andra delar av samhällen som de uppfattade som sina fiender. Freikorps skulle senare bli en bördig rekryteringsplats för nazistpartiet. Det andra är den rena motviljan mot krig. Önskan att inte gå i krig hölls så djupt i USA. och Frankrike att västmakterna var villiga att ge tunga eftergifter till Nazityskland bara för att undvika krig. På grund av det stora antalet män som sattes in av alla sidor under kriget, solen går också upp essä, kvinnor tog plats på fabrikslinjerna.


Kvinnornas större roll i samhället under kriget stimulerade dem att ytterligare hävda sina rättigheter. Bland dessa rättigheter var rösträtten. Kvinnor insåg också en större nivå av frihet eftersom de inte längre var begränsade till hemmet och de få stugindustrier som ansågs vara deras enda platser i samhället. Juden Cohn, förutom att vara en folie för Barnes, är också symbolisk för hans folkkamp vid den tiden. Utan något land att kalla sitt eget och starkt diskriminerade var judarna förtryckta och eländiga som han. Inom några korta decennier skulle förintelsens tragedin och deras egen önskan att ett land skulle kalla sitt eget leda till bildandet av staten Israel vilket skulle avsluta deras status som ett folk utan en nation. Sammanfattningsvis kan de nationella identiteterna för karaktärerna i The Sun Also Rises ses i det trauma som efterkrigsgenerationen fick utstå.


De mentala och fysiska ärren förändrade kraftigt människorna som deltog i kriget, vilket kan ses i Barnes som brukade vara mer lik Cohn. När Ernest Hemmingway skrev romanen var människorna och händelserna som beskrevs samtida. Idag, cirka åtta decennier senare, ser vi att den generationens överdrifter som inträffade som en reaktion på deras sår senare skulle leda till ett nytt världskrig. Detta solen går också upp essä skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning.


Studera Corgi litteratur. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig! Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens StudyCorgi. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi. Drivs av CiteChimp - den bästa gratis citeringstillverkaren. Kopiera till urklipp.





ozonskiktsuppsats



En våg av klassiska liberaler som saknar dagarna när gatorna var glänsande och vackra är en bild som många historiker tror aldrig har funnits. Bland dessa nostalgiska människor fanns det amerikaner och engelska män som […]. I The Sun Also Rises, skriven av Ernest Hemingway, möts vi av många problem som den förlorade generationen ställs inför efter första världskriget, inklusive sökandet efter uppfyllelse, kärlek och den förlorade generationens planlöshet. Men läsarna möts också av en annan och mer problematisk konflikt. Dissociation och eskapism som presenteras genom de viktigaste […]. The Sun Also Rises är en krigsroman publicerad av Ernest Hemingway. Den här boken är inspirerad av en sann historia och är ett av de verk som gjorde honom mycket känd på 19-tjugotalet.


The Sun Also Rises berättas i första person från Jakes Barnes begränsade perspektiv, […]. Första världskriget hade förödande effekter runt om i Europa och Amerika och fick den unga befolkningen som växte upp under den tiden att ifrågasätta livet och allt det omfattar. Det måste finnas mer i livet än bara krig och död; det måste finnas mer än att bara följa order blint och göra vad som förväntades. Unga vuxna, […]. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. De mest populära uppsatsämnena om Solen stiger också utarbetade av våra experter:. Fakta om Ernest Hemingway Ernest Hemingway vann den italienska tapperhetens silvermedalje och en bronsstjärna.


The Sun Also Rises — Analysessä The Sun Also Rises fokuserar främst på efterkrigsgenerationens upplösningar och hur de inte kan hitta sin plats i livet. Att ignorera varningstecknen före katastrof Antisemitism som ses i solen stiger också Att ignorera världens skadliga frågor får dem inte plötsligt att försvinna ur våra egna ögon, det ger dem bara tid att blomstra och expandera till odjuret som de strävade efter att bli. Escapism and Disassociation in the Sun Also Rises In The Sun Also Rises, skriven av Ernest Hemingway, möts vi av många problem som den förlorade generationen ställs inför efter första världskriget, inklusive sökandet efter uppfyllelse, kärlek och den förlorade generationens planlöshet. Analys av litterära verk med teman från den förlorade generationen och den amerikanska drömmen WWI hade förödande effekter över hela Europa och Amerika och fick den unga befolkningen som växte upp under den tiden att ifrågasätta livet och allt det omfattar.


Hittade inte papperet du letade efter? En mer pessimistisk tolkning av samma idé kan vara att Jakes oförmåga att ge Brett det hon så lätt får av alla andra blir orsaken till att Bretts känslor för Jake inte försvinner, och denna frustration hos Brett leder till affären med Cohn, konstigt tillåtande förhållande till Mike, och fascinationen för Romero. På så sätt förstör kriget, genom Jakes sår, de sociala konventioner som gör en traditionell romantisk intrig möjlig. Bretts förhållande till kriget är dock mer komplext än bara hennes förhållande till Jake och hans sår. Brett förlorade sin "egen sanna kärlek" i kriget till dysenteri, och hon gifte sig med Ashley efter det. Hon träffade Jake på sjukhuset när han höll på att återhämta sig från sitt sår.


Som volontär i kriget kan Brett sägas vara den tredje viktiga karaktären med erfarenhet av kriget, förutom Jake och Mike. Bretts motivation för att söka sexuella relationer med flera män kan härröra från hennes egen erfarenhet i kriget, förutom hennes möte med Jake och hans sår. Kanske, precis som Jake, ser hon Romeros värde desto tydligare på grund av hennes erfarenhet av kriget, och hon uppskattar honom som en genuin källa till hopp desto mer på grund av denna erfarenhet. Och kanske beror hennes beslut att låta honom gå från den erfarenheten också. Epigrafen till boken, ett citat av Gertrude Stein "You are all a lost generation" verkar gjuta boken som ett försök att karakterisera en generation.


Tydligen förändrade det meningslösa och massiva dödandet av miljontals människor under det som då kallades det stora kriget, genom den nyutplacerade teknologin för massmord av kemiska vapen, stridsvagnar, maskingevär, flygplan världen och gjorde det svårt att tro att någon av de gamla sanningarna om religion eller moral hade någon relevans. Dessa människor är "förlorade" eftersom de gamla sätten att leva inte är tillgängliga eller inte är meningsfulla längre. Eftersom kriget är orsaken till att de är "förlorade" är det en av anledningarna till romanen. Hur påverkar Hemingways språk bokens innebörd?


Hemingways berömda stil är enkel och okomplicerad, med minimal interpunktion och utan överflödiga ord och fraser. Hemingway ansåg också att det inte var nödvändigt att verbalisera allt eller skriva om allt, och att många saker var bättre att lämna utanför texten. Ofta kommer folk att tro att detta betyder att Hemingways idéer, handlingar och karaktärer är enkla. Men detta skulle vara ett misstag. Det finns ofta obehagliga och komplexa känslor under ytan, och Hemingway litar på att läsaren ser dessa saker genom vad han lägger ut på sidan. Hemingways tendens att frammana snarare än att beskriva saker gör att han kan indirekt prata om ämnen som hans samtida fick böcker förbjudna för. Brett har sex med tre olika karaktärer i boken; Jake anställer en prostituerad som försöker ha sex med honom i en taxi; Brett gör sin första entré bland en skara homosexuella.


Hemingways sparsamma prosa tillät honom att få dessa böcker publicerade även i ett klimat av censur. Men Hemingways språk har andra effekter. Den återhållsamma berättaren blir ett effektivt språkrör för en berättelse om personligt lidande. Jake kastar inte ljus över flera incidenter, inklusive mycket av hans interaktion med Brett, och den återhållsamhet han visar gör de få scenerna mellan dem mer gripande och gör Jakes sällsynta känslomässiga utbrott mer betydelsefulla. com är den främsta gratiskällan för litterär analys på webben. Vi tillhandahåller ett utbildningskomplement för bättre förståelse av klassisk och samtida litteratur.


com håller ständigt på att lägga till fler böcker till webbplatsen varje vecka. Kom tillbaka varje vecka för att se vad vi har lagt till. Låt oss veta om du har några förslag eller kommentarer eller vill ha ytterligare information. Tack för att du kollar in vår hemsida. Fler detaljer. Mobilmeny. Vad pluggar du? Ställ en fråga Novelguide Rooms. Brödsmula Hem Solen går också upp. Facebook dela Twitter WhatsApp. Top Novelguides Thomas Jefferson: mannen, myten och moralen. JFK: Hans liv och arv. Harry Shippe Truman. Herbert Hoover. Ordförandeskapet för FDR. James Madison. John Quincy Adams. President Andrew Jackson. President Jackson. George Washingtons liv. Teddy Roosevelt: mannen som förändrade Amerikas ansikte. Theodore Roosevelt. Thomas Jefferson, federalist.


Thomas Jefferson. JOHN F. KENNEDY. John Fitzgerald Kennedy. Lyndon B. Livet för Oprah Winfery och Malcolm X. Oskar Kokoschka. Raffaello Sanzio. Steven Hawking. Henry Ford: Ett liv i korthet. Benedict Arnold. Charles Darwin. Albert Einstein. Albrecht Durer. Albrecht Durer En stor konstnär. Leonardo De Vinci. Tom Landry. Henry David Thoreau. William Randolph Hearst. Luther Halsey Gulick. Jämför två biografier om Wayne Gretzky. Cyrano De Bergerac. Galileo Galilei. Greenspan - fallet för försvaret. Henrik VIII. Jack Uppskäraren. Johann Sebastian Bach. Jimi Hendrix. Samuel de Champlain. Muhammad Ali. Nicholas Ferrar. Nolan Ryan. Ray Charles Robinson. Citat efter ämne Dagens citat Konst Poesi Religion Musik Utbildning Uppleva Tro Vänskap Regering Historia Mer Senaste citat.


Biografi James Madison John Adams John Admas. Boknavigering To Kill A Mockingbird Flugornas herre The Great Gatsby Ursäkt A Christmas Carol A Clean Well Lighted Place A Connecticut Yankee in King Arthur's Court A Clockwork Orange A Farewell to Arms A Doll's House A Hope in the Unseen A Lost Lady A Man For Alla årstider Ett blygsamt förslag En midsommarnattsdröm Ett porträtt av konstnären som en ung man En passage till Indien Ett russin i solen Ett rum med utsikt En separat fred En berättelse om två städer En spårvagn som heter Desire Tusen strålande solar En promenad att komma ihåg att ett träd växer i Brooklyn Absalom, Absalom!


Jekyll och Mr. William Shakespeares romaner En midsommarnattsdröm Karaktärsprofiler Topp 10 citat. Allt är bra som slutar bra Karaktärsprofiler Topp 10 citat. Antony och Cleopatra karaktärsprofiler Topp 10 citat. Som du gillar det Karaktärsprofiler Topp 10 citat. Coriolanus karaktärsprofiler Topp 10 citat. Cymbeline karaktärsprofiler Topp 10 citat.

No comments:

Post a Comment