Friday, December 17, 2021

Uppsats om jämställdhet

Uppsats om jämställdhet



Hon började bli intresserad av mänskliga rättigheter när hon gick på college, och fick så småningom en koncentration på mänskliga rättigheter och humanitärism. Även när kvinnor har makten, vilket är proportionellt sällsynt på global nivå, uppsats om jämställdhet ta itu med ett system byggt av patriarkatet. Ojämlikhet mellan könen skapar förutsättningar där företrädare för ett visst kön inte ges en chans att vidta specifika åtgärder endast på grund av sin könsidentitet. Iuppsats om jämställdhet, Indien toppade listan över kvinnor i utsatta länder i en nationell skamsituation, vilket medborgare och ledare glatt har förnekat. Men effekterna av dessa program, särskilt i samhällen med traditionellt tänkande om könsroller, sprider sig långsamt.





INFORMATION



Jämställdhet – som blir verklighet när alla kön behandlas rättvist och får lika möjligheter – är en komplicerad mänsklig rättighetsfråga för alla länder i världen. Den senaste statistiken är nyktra. Enligt World Economic Forum kommer det att ta år att uppnå jämställdhet mellan könen. De största klyftorna finns i politiskt bemyndigande och ekonomi. Dessutom finns det för närvarande bara sex länder som ger kvinnor och män lika lagliga arbetsrättigheter. I allmänhet ges kvinnor bara ¾ av de rättigheter som ges till män. Att lära sig mer om hur jämställdhet mäts, hur det påverkar både kvinnor och män och vad som kan göras, uppsats om jämställdhet, här är fem uppsatser som gör en rättvis poäng.


Ta en gratiskurs om jämställdhet som erbjuds av toppuniversitet! Denna uppsats från två Harvard-doktorander Mastroianni i psykologi och McCoy i biologi tar en närmare titt på en nyligen genomförd studie som visade att i länder med lägre jämställdhet mellan könen är fler kvinnor uppsats om jämställdhet STAM. Mastroianni och McCoy håller inte med. Problemet kan ligga i Gender Gap Index GGI som spårar faktorer som löneskillnader och statlig representation. Verkligheten är dock att jämställdhet är bra för alla.


Liz Plank är författare och prisbelönt journalist på Vox, uppsats om jämställdhet, där hon arbetar som senior producent och politisk korrespondent. Mest uppsats om jämställdhet tiden, etablerade system skydda dessa män från ansvar. Hennes berättelse ledde till fler anklagelser mot rådgivaren, och han avskedades så småningom. Detta är en sällsynt seger, för som Fan säger använder Kina ett mer stelbent system av patriarkat och hierarki. Aktivister kartlägger okänt territorium, som den här uppsatsen utforskar. Även när kvinnor har makten, vilket är proportionellt sällsynt på en global skala, hanterar de ett system byggt av patriarkatet.


Idéer inkluderar att investera i välfärd; minska det könsbaserade våldet, vilket mestadels är män som begår våld mot kvinnor; och stärka fackföreningarna och förbättra arbetsvillkoren. Löneskillnaderna mellan könen har varit en akut fråga i många år i USA, men de flesta diskussioner missar rasfaktorn, uppsats om jämställdhet. Asiatisk-amerikanska kvinnor, å andra sidan, betalas 85 cent för varje dollar. Dessa uppgifter är oerhört viktiga och bör finnas med i diskussioner om löneskillnaderna mellan könen. Bonnie Chu är en jämställdhetsförespråkare och en social entreprenör för Forbes 30 Under 30. Emmaline Soken-Huberty är en frilansskribent baserad i Portland, Oregon. Hon började bli intresserad av uppsats om jämställdhet rättigheter medan de går på college, och så småningom få en koncentration på mänskliga rättigheter och humanitärism.


Upplysningar: Karriärer för mänskliga rättigheter kan kompenseras av kursleverantörer. Inte konstigt att jämställdheten är lika långt borta som någonsin. Facebook Twitter Reddit E-post LinkedIn WhatsApp. Du kanske också gillar. Emmaline Soken-Huberty Emmaline Soken-Huberty är en frilansskribent baserad i Portland, Oregon. Visa alla inlägg.





den bästa uppsatsen som någonsin skrivits



Även om lagarna i det oberoende Indien är starka för att ge engångsutrustning till kvinnor, är det olyckligt att jämställdhet fortfarande är ett problem. Människor är en annan och bättre klass än andra djur och anser sig vara överlägsna djur, men diskriminering mellan människor ses också ofta. Kvinnor har inte behandlats lika i samhället, deras ojämlikhet mellan könen har pågått i århundraden. Men genom åren har det lagts stor vikt vid att behandla alla människor lika oavsett kön. I toppade Indien listan över kvinnor i utsatta länder i en nationell skamsituation, vilket medborgare och ledare glatt har förnekat. Jämställdhet är en av de allvarliga frågorna i vårt nuvarande moderna samhälle, det hänvisar till lika skyldigheter, rättigheter och möjligheter för kvinnor och män.


Hittills har kvinnor fortfarande inte kunnat bidra effektivt, och de inser faktiskt inte sin fulla potential. Även om vår andliga övertygelse betraktar kvinnor som en gudom, misslyckas vi först med att erkänna dem som en människa. Att erbjuda jämställdhet inom områdena hälso- och sjukvård, utbildning, jobb och engagemang i administrativa och monetära beslutsfattande kommer i slutändan att gynnas för att uppnå övergripande ekonomisk stabilitet. Många globala organisationer betonar vikten av jämställdhet som inspiration för att prata om flera demografiska, ekonomiska och andra frågor. Nu kan en positiv tillväxt ses inom området könskvot, men det finns fortfarande delar av världen där flickor och kvinnor fortsätter att utsättas för våld och diskriminering.


Det finns ett definitivt behov av att stärka vårt rättsliga och regelverk för att bekämpa den djupt förankrade praxisen med ojämlikhet mellan könen. Vi hoppas att hela världen kommer att erkänna mäns och kvinnors ansträngningar i vårt moderna samhälle lika snart. Det är väldigt tråkigt hur biologiska skillnader hos människor kan förändra alla möjliga betydelser och rättigheter. Från födsel till äktenskap, från jobb till livsstil, varierar egenskaperna och betydelsen som är tillgängliga för båda könen. Jämställdhet eller jämställdhet är det stadium då alla människor, oavsett biologiska skillnader kan ha enkel och lika tillgång till alla möjligheter, resurser etc. De borde få utveckla sin framtid, jämlikhet i ekonomiskt deltagande, jämlikhet i levnadssätt, jämlikhet i att ge dem frihet att fatta beslut, jämlikhet i nästan allt i livet.


Även i livmodern dödas de och tror att de kommer att bli en börda för familjen och efter hans födelse är hon förknippad med hushållssysslor och är berövad utbildning, bra jobb etc. Jämställdhet innebär vanligtvis jämställdhet för alla män och kvinnor i alla stadier, oavsett om det är i hemmet eller i utbildningen eller på jobbet. Arbetet med denna diskussion om jämställdhet är att bryta alla gränser som satts av män i familjen, samhället och världen så att de kan nå sina mål självständigt. Sedan urminnes tider har vissa etiketter och roller föreskrivits för olika kön som män ska ta in pengar i huset och kvinnor ska göra hushållssysslor, ta hand om familjen etc.


Dessa stereotyper måste brytas och både män och kvinnor borde komma utanför sina gränser för att följa sina drömmar istället för att oroa sig för omvärlden. Den här diskussionen handlar inte om att hitta allt som kvinnor kan göra på ett eller annat sätt, det handlar om att ge och respektera både könsskillnader och beteende. Vi ser i många fall att kvinnor inte har fått en bra utbildning eller nekat sina rättigheter, denna diskussion kommer att hjälpa både familjer och kvinnor att förstå sina rättigheter. Samtidigt måste tillhandahållande av lika rättigheter för flickor och kvinnor behandlas som något som inte skadar mäns rättigheter.


Han förklarade att kvinnor är berättigade att ta viktiga positioner i regeringen, inklusive de ledande Kabeer. Hans verk var revolutionerande vid den tiden, eftersom det antika grekiska samhället var under trycket av århundraden av traditionellt stereotypt tänkande. Könsdiskriminering är i de flesta fall kopplat till oberäkneligt beteende baserat på stereotypt tänkande. Tron på manliga och kvinnliga förebilder påverkar vad människor tror är tillåtet och viktigt i deras liv. Stereotyper ger en möjlighet att snabbt realisera en del information, även om dessa föreställningar i många fall inte är korrekta. Människor gör ofta misstag genom stereotypt tänkande, för de tar sina slutsatser om världen som ett måste. I verkligheten ska världen, ingenting och ingen i den motsvara stereotypa begrepp om en person eller en grupp människor.


Psykologer säger att den här typen av tänkande är typiskt för människor och att varje person försöker kategorisera de andra. Naturen hos denna tankeprocess är omedveten; det är därför det är så svårt att bekämpa stereotypt tänkande Bohnet. Så snart man lär sig en annan persons sexuella identitet, aktiveras partiskt tänkande omedelbart i deras huvud. Sådana hjärnfunktioner är en av orsakerna till oavsiktlig diskriminering. Denna förklaring av stereotypt tänkande innebär att även om stor uppmärksamhet i media ägnas åt att lyfta fram frågorna om diskriminering efter kön, ras eller klass, så är framstegen i kampen mot det inte betydande. Antalet länder i världen som deltar i program för att bekämpa frågorna om ojämlikhet mellan könen ökar.


Men effekterna av dessa program, särskilt i samhällen med traditionellt tänkande om könsroller, sprider sig långsamt. Helst måste alla samhällen och nivåer vara involverade i att skapa en miljö genom vilken alla medlemmar av samhället kan lära sig om frågorna om ojämlikhet mellan könen. Genom social medvetenhet om de traditionella stereotyperna om könsroller och förståelse av den mänskliga hjärnans fysiologi kan samhället lära sig att bekämpa detta problem. En av studierna undersökte en datorsimulering, som beräknade de förluster ekonomin skulle ha om kvinnor utestängs från arbetskraften.


Att bekämpa frågan om ojämlikhet mellan könen främjar således inte bara en sund utveckling av en person utan hela nationens ekonomiska tillväxt, vilket är fördelaktigt för både män och kvinnor. Frågorna om jämställdhet mellan könen är fortfarande svåra att lösa. Professorn vid Harvard University Iris Bohnet nämner i sin bok att jämställdhet inte är något annat än ett moraliskt argument. Hon menar att samhället måste inse att att behandla könen lika är det rätta att göra Bohnet, men jämställdhet mellan män och kvinnor betyder inte att de kan bli varelser med samma fysiska och psykologiska förmågor.


Det betyder bara att båda könen kan ha lika möjligheter och ansvar, som inte beror på deras sexuella identitet. Jämställdhet innebär att man tar hänsyn till behov, prioriteringar och intressen hos företrädare för båda könen. Denna fråga är inte bara ett problem för kvinnor, utan en angelägenhet för hela det civiliserade samhället, eftersom det är en av parametrarna som definierar samhällets ekonomiska välfärd. De som kritiserar begreppet jämställdhet påpekar att det är kopplat till att ge alla människor lika möjligheter. De hävdar att det är praktiskt taget omöjligt eftersom män och kvinnor har olika fysiologi och mentalitet.


Därmed drar de slutsatsen att ingen jämlikhet kan tillhandahållas. Män kan inte känna sig nöjda om de måste göra det som kvinnor föredrar att göra. De flesta män gillar till exempel inte shopping och kosmetika, medan de flesta kvinnor inte gillar motorcyklar och fiske. Men de som försvarar begreppen jämställdhet förklarar att denna position är ett resultat av många generationers patriarkala utbildning, såväl som av många stereotyper. Vissa sociologer tror att en persons åsikt, dess mentala tillstånd, psykologi, beteendemotiv och sätt att tänka beror på sex.


Distinkta könsskillnader är svåra att argumentera för; Men jämställdhet mellan könen innebär i första hand att ge en möjlighet till utveckling av en kvinna som kvinna och en man som en man. Det betyder att fokus på fysiska och psykiska skillnader mellan könen inte är ett rimligt skäl för att ge ojämlika rättigheter. Dessutom säger de som motsätter sig principerna om jämställdhet att det är omöjligt för en mentalt utvecklad proaktiv person att inte göra något annat än att kämpa för lika rättigheter. Människor ska göra sitt jobb och förverkliga sig själva genom vissa aktiviteter. Således, även om de flesta människor inser att en viss grad av segregation mellan könen är en kärna i den mänskliga civilisationen, fokuserar de inte på ojämlikheter. Oavsett de möjliga fördomar, fokuserar en person först på att uppnå de uppsatta målen.


Det betyder att problemet med ojämlikhet mellan könen aldrig uppstår för ett betydande antal människor. Jämställdhet är ett av det nuvarande århundradets kärnproblem. Det innebär att ge lika villkor för män och kvinnor. Även om de behandlas i många länder är könsstereotyperna fortfarande starka, eftersom de är kopplade till hur den mänskliga hjärnan fungerar. Jämställdhet innebär att ge lika rättigheter och möjligheter för män och kvinnor och betyder inte att män och kvinnor är individer med identisk fysiologi, mentalitet och intressen.

No comments:

Post a Comment